Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), que se celebra avui diumenge 28 de juny, l’Ajuntament de Ripoll ha volgut mostrar la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats d’aquestes persones, així com el seu compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets del mateix col·lectiu. Per aquest motiu ha penjat la bandera irisada a la balconada de la seu de l’Ajuntament i se suma al manifest promogut pel Govern de la Generalitat “Un pas endavant per la diversitat LGBTI”, on es referma el compromís institucional per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Amb aquestes accions es pretén donar visibilitat a la diversitat de gènere i reivindicar el respecte a tothom. Però les mostres de suport al col·lectiu LGTBI han de ser permanents i per això des de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consorci de Benestar Social, l’entitat Tal Com Som, altres Ajuntaments i serveis de la comarca, i la secretària d’Igualtat de la Generalitat, es treballa per implementar polítiques d’igualtat que s’emmarquen en el Pla LGTBI del Ripollès, que es presentarà el pròxim setembre.

El Dia de l’Orgull Gai se celebra cada 28 de juny perquè en aquesta data es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) el 1969, que marquen l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

Aquest dia hi va haver una batuda policial al pub Stonewall Inn en un barri de Nova York. Com a resposta, van sorgir de forma espontània diverses revoltes i manifestacions violentes que pretenien protestar contra un sistema que perseguia els homosexuals. Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i al món.