Es tracta de dos immobles situats a la carretera de Ribes, amb un preu de lloguer assequible, reformats recentment i que han d’anar destinats a menors de 35 anys empadronats a Ripoll.

L’Ajuntament de Ripoll ha iniciat el procés d’adjudicació de dos habitatges en règim de lloguer per a joves. El termini de presentació de sol·licituds anava des del 17 de març fins al 17 d’abril del 2023. Dos dels requisits bàsics per a optar a aquests immobles eren ser menor de 35 anys i estar empadronat a Ripoll des de fa com a mínim un any (unes condicions que havia de complir únicament el titular del contracte, no pas tota la unitat familiar). La resta de requisits i els detalls del procés es poden consultar a les bases:

Els habitatges en qüestió són dos pisos situats a la carretera de Ribes. Cal destacar que es tracta de tercers sense ascensor. El lloguer assequible estipulat per l’ordenança municipal en ambdós immobles és de 300 euros al mes, al qual s’hi ha de sumar els rebuts de les escombraries (aproximadament 11 euros al mes) i de la comunitat de veïns (aproximadament 27 euros al mes). La capacitat que es preveu per a cada pis és de dues persones.

Ja es pot consultar la llista definitiva d’admesos i exclosos a partir de la qual es realitzarà un sorteig per adjudicar els lloguers:

Per a més informació, es pot trucar al 972 71 41 42 i demanar per l’Oficina Municipal d’Habitatge, o bé enviar un correu a habitatge@ajripoll.cat.

En els darrers cinc anys s’han ofert cinc pisos amb lloguer assequible per a joves des de l’Ajuntament, i en tots ells hi estan vivint. La darrera convocatòria va ser el 2021. Es tracta d’habitatges que s’han condicionat a través de l’acció concertada de rehabilitació de pisos al Barri Vell. Les obres han estat realitzades a través del projecte de Treball als Barris 2022, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. També amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Imatge d’un dels pisos rehabilitats