Tal com anunciàvem aquest matí, aquest any Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient saludaran els infants de Ripoll al teatre Comtal.

Aquesta decisió ve marcada per l’obligatorietat d’haver de seguir les mesures estrictes i rigoroses que ens marca el PROCICAT.
Tanmateix el Comtal amb cita prèvia i seient assignat ens garanteix el compliment que ens exigeix el Departament de SALUT PÚBLICA i D’INTERIOR.

Evidentment fer-ho en un espai exterior també era una possibilitat amb la qual s’ha treballat, però per una banda no teníem garanties d’evitar aglomeracions properes de persones que no tinguessin la reserva prèvia i, per l’altra, ens feia patir la climatologia.
Cal fer saber que s’ ha treballat durant setmanes per fer una Cavalcada amb un recorregut de més de 3 hores per arribar a tots els barris. Els Departaments de Salut i Interior ho han PROHIBIT arreu de Catalunya. Per tant, l’opció triada no ens satisfà del tot, però fa possible l’arribada dels Reis a la nostra vila i el compliment de la normativa.

Ens sap greu a tots estar en aquesta situació i no poder rebre els Reis al carrer, tal com s’ha fet sempre i sense tantes mesures. Però som en temps de pandèmia i la responsabilitat d’organitzar un acte és molt gran quan ha de primar la SALUT. I, més, en les circumstàncies actuals a la nostra vila.

L’Ajuntament ha extremat i ampliat totes les mesures de seguretat que se seguiran al teatre Comtal: aforament limitat al 30%, control de temperatura, distància de seients, mascareta, acte de 15 minuts de durada, purificadors d’aire a la sala, entrada i sortida per diferents llocs, neteja i desinfecció dels seients després de cada funció, obertura de tots els accessos per ventilar durant 45 minuts desprès de cada acte, etc. De fet les franges horàries són cada hora per poder portar a terme totes aquestes mesures. Tot i que s’han programat 5 sessions, no hi haurà inconvenient en fer-ne més s’hi s’esgoten les entrades.

Esperem que tothom ho vulgui entendre i que no se’n vulgui fer una lectura esbiaixada que comporti crispació. Les circumstàncies són molt difícils i gairebé res és com hauria de ser. Treballarem amb molta il·lusió els dies que resten perquè els Reis arribin al Comtal i les nenes i els nens de Ripoll puguin ser feliços de veure’ls.

Moltes gràcies per la comprensió.