A partir del dia 11 de maig, si s’avança en la fase,  es podran reobrir les terrasses de bars i restaurants al públic amb una sèrie de condicions que fan un nou replantejament de la seva ubicació. Una d’aquestes mesures  obliga a mantenir una distància més àmplia  entre les taules, motiu pel qual es fa necessari ampliar l’ocupació de la via pública de  cada terrassa o bé tenir menys taules.

Davant això, l’Ajuntament de Ripoll, a fi de minimitzar en el possible els efectes del COVID 19,  impulsa les mesures adients per tal que puguin obrir amb les màximes condicions de seguretat i ampliant, en la mesura del possible, la superfície que actualment ocupen per tal que puguin mantenir el mateix nombre de taules que tenien a disposició del públic abans del decret de l’estat d’alarma.

Amb aquest objectiu s’ha posat en contacte amb els propietaris dels bars i restaurants per analitzar una per una les terrasses existents,  proposar  l’ampliació en funció de l’entorn de cadascuna d’elles i consensuar la millor solució.

Alhora s’hauran de complir amb altres mesures de seguretat tals com:

– No podrà haver-hi grups més grans de 10 persones per taula o agrupació de taules, respectant, en tot moment , la distància mínima de seguretat.

– Entre les mesures d’higiene i/o prevenció del servei es determina:

  • La neteja i desinfecció de l’equipament de la terrassa (taules, cadires…,)
  • Es prioritzarà la utilització d’estovalles d’un sol ús
  • Es posarà a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics
  • Es fomentarà el pagament amb targeta o altres mitjans que no suposin  contacte físic entre dispositius, evitant  l’ús de diners en efectiu
  • S’ evitarà l’ús de cartes d’ús comú, i s’eliminaran productes d’autoservei com setrilleres, escuradents, etc.
  • S’hauran d’adoptar mesures d’higiene i/o prevenció pels treballadors.

Més informació projeccioeconomica@ajripoll.cat