L’Ajuntament de Ripoll ha iniciat, aquest matí, una campanya de conscienciació, davant d’aquells casos en què els veïns han decidit deixar les bosses d’escombraries a les papereres ubicades als carrers de la vila. Per això, operaris de la brigada de neteja, acompanyats de la Policia Local, el Cap de l’Àrea Obres i Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer i personal tècnic han començat a obrir les bosses, a la recerca de dades personals, que permetin identificar les persones que no compleixen la normativa, i si és procedent imposar una sanció.

L’acció, a més de buscar les persones concretes que realitzen aquests actes d’incivisme, també té l’objectiu de conscienciar de la necessitat de no deixar la brossa al carrer i de donar a conèixer la quantitat de brossa i material que poden acumular aquestes bosses.

Tot i que aquestes pràctiques ja esdevenien abans del canvi d’ubicació de diversos contenidors del municipi, alguns ciutadans han decidit deixar les bosses d’escombraries a la paperera que els queda més a prop de casa. D’aquesta manera, alguns carrers com el Perdut, el 27 de Maig o la plaça Gran acumulen cada dia bosses a les papereres. Això ha generat, en múltiples ocasions, la queixa dels veïns que viuen pròxims a aquests punts.

Des de l’Ajuntament de Ripoll es fa una crida a la conscienciació de la bona gestió de les escombraries generades a cada domicili, ja que l’objectiu d’augmentar els índexs de reciclatge és una repercussió positiva no només pel municipi sinó pels mateixos ciutadans. Cal tenir en compte que la recollida selectiva té una finalitat també econòmica, ja que tothom paga una taxa per cada tona de residus que va a l’abocador i que, per tant, si els residus es reciclen, aquesta pot baixar.

https://photos.app.goo.gl/doGKiBdj8asDQoGSA