En el marc dels Premis Ànima que organitza el   Col·legi de l’Advocacia de Girona a instàncies de la comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA)

EL dimecres a la tarda la Regidora de participació i convivència, la Sra. M Dolors Vilalta, va recollir a la seu del  Col·legi de l’Advocacia de Girona, un reconeixement atorgat a la vila de Ripoll i per haver estat pioner a les comarques de Girona en la utilització d’un mètode ètic per al control de la població de coloms, com és el pinso anticonceptiu, així com per la campanya cívica relacionada amb aquest àmbit.

Es tracta d’una distinció en el marc dels premis Ànima, que per 3r any consecutiu i a instàncies de la comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA), s’organitza amb l’objectiu de reconèixer a aquelles persones i/o institucions que treballen per la protecció dels animals i per la defensa dels seus drets.

En el transcurs de l’acte també es va reconèixer als municipis d’Hostalric, Ullastret, Olot i Vila-sacra, els quatre municipis de la demarcació de Girona que utilitzen aquest  mètode; i a l’Ajuntament de Lloret de Mar per haver exclòs la utilització d’animals als seus actes festius.  Per finalitzar la jornada es va lliurar un  Premi al Director del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB, Manel López Béjar, promotor del projecte de recerca d’una vacuna anticonceptiva per a senglars.

A Ripoll el mètode s’utilitza des de l’any  2015  promogut per la  regidoria de Medi Ambient i és el tècnic de la mateixa regidoria  qui s’ocupa de l’àmbit. Pel que fa a la campanya cívica es va potenciar des de la regidoria de civisme i comunicació, i l’agent cívic n’ha fet difusió als espais públics.

Galeria  imatges https://photos.app.goo.gl/VqkvtiYjy5N1R4Tw7