S’hi va acordar implementar una sèrie d’actuacions innovadores per afavorir la modernització de les formatgeries ubicades en els diferents territoris.

El passat dijous 7 d’abril es va celebrar a Madrid la primera Junta Directiva de l’Associació de la Ruta Europea del Formatge en aquest 2022. En representació de l’Ajuntament de Ripoll hi van assistir la regidora de Promoció Econòmica Manoli Vega i la directora de l’àrea. Al llarg de la jornada, amb els assistents de perfil polític i tècnic, es va desenvolupar un procés d’anàlisi i valoració de les diferents propostes elaborades per a estructurar el bienni 2022-2023.

Entre elles, es va donar lectura i aprovació formal al Reglament de Formatgeries i Fires, que estructura la participació de les formatgeries com a agents col·laboradors de l’entitat, així com la planificació i organització de les fires europees del formatge en cada territori, validant també el seu calendari pel 2022.

A partir d’aquí, cada territori disposa de les eines fonamentals per seguir treballant en les taules locals amb el sector, de les quals han sorgit propostes bàsiques que donen forma a la segona de les actuacions fonamentals pel futur proper de l’Associació, el Projecte QUETUR (Queso y Turismo) que defineix l’estratègia de creació, innovació i enfortiment de l’oferta turística en cada territori, amb el formatge com a eix central de la mateixa.

I tot això, juntament a altres qüestions treballades durant la jornada, suposa el resultat de la tasca desenvolupada durant els últims mesos, de manera coordinada i compromesa, pel Grup de Treball Tècnic de l’Associació, que s’erigeix així en la base de creixement de l’entitat pels pròxims anys. Una jornada de treball, doncs, que va ser molt productiva. Durant el 2022 es vol recuperar la tranquil·litat i la normalitat en el camí cap a un futur d’estabilitat i creixement.

Des de fa un temps, el formatge forma part del patrimoni gastronòmic de la vila i el consistori ripollès participa activament a la Ruta Europea del Formatge.