Els diners destinats a la neteja de grafits i a arranjar mobiliari urbà que s’ha malmès són entre 900 i 1.000 euros cada mes.

Aquest dimarts al matí, l’Ajuntament de Ripoll, a través d’una empresa privada, ha netejat les pintades que hi havia en un mur i diversos bancs del parc de la Devesa del Pla. Es tracta d’una acció que es va realitzant cada mes, però en aquest punt en concret no és ni la primera, ni la segona vegada que s’hi ha d’actuar.

El Cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa del consistori ripollès, Joaquim Colomer, ha lamentat els fets i ha explicat que ‘com a Ajuntament estem destinant a aquestes accions uns diners públics que podrien anar encarats, per exemple, a millores als barris. És molt trist que hàgim de destinar recursos per treure gamberrades d’aquest tipus, que no sumen i l’únic que fan és malmetre el nostre poble.’

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets i tenen indicis de qui pot haver sigut. Veïns/es de la zona, els primers afectats, han fet arribat a la policia algunes fotos o vídeos. Es treballa per poder enxampar als autors de les pintades i poder imposar-los-hi sanció.

Joaquim Colomer detalla que, ‘al mes, podem estar parlant d’uns 900 o 1.000 euros que hem de destinar a treure pintades o a arreglar elements que s’han malmès. Això al llarg de l’any són molts diners que es podrien utilitzar per a altres coses’. L’Ajuntament condemna tota classe d’incivisme.