L’Ajuntament de Ripoll se sumarà a la iniciativa de la  Diputació de Girona, que mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, ja ha posat en funcionament la plataforma de comerç local en línia per a tots els municipis de la demarcació.

La creació d’aquesta eina de venda en línia, que  ofereix a comerciants i petits productors dels municipis la possibilitat d’oferir els seus productes,  es tracta d’una de les accions impulsades per la Diputació,  per tal de dinamitzar el teixit econòmic a les comarques gironines i afrontar els efectes de la COVID-19. L’Ajuntament de Ripoll s’hi adhereix amb la mateixa intenció, ser un revulsiu més de dinamització del comerç local en aquesta nova situació.

L’objectiu  és incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç, el que ha patit d’una manera més directa les mesures de confinament de la població aplicades durant la crisi sanitària. Certament la proposta “DE LA BOTIGA A CASA” promoguda per l’Ajuntament de Ripoll, la Unió de Botiguers i el Comerç Local de la vila ha permès que molts dels establiments continuessin treballant durant aquest tancament forçat. Si s’ha estat capaç d’uns resultats tan satisfactoris sense una plataforma que faciliti les comandes, sumar-se a aquesta iniciativa de la Diputació, ha de permetre consolidar i expandir la DE LA BOTIGA A CASA en més establiments de la nostra vila.

Durant les últimes setmanes, s’ha fet una prova pilot en quatre municipis de diferent dimensió a la demarcació de Girona (Figueres, Hostalric, Llagostera i Vidreres), amb resultats molt positius, tant pel bon funcionament com per la introducció de dades per part dels establiments que hi han participat o pel suport que ha ofert el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació.

Actualment l’Ajuntament està a l’espera de les indicacions de la Diputació de Girona per a fer el desplegament i presentació de la plataforma.