L’Ajuntament de Ripoll posa en funcionament una nova fórmula per facilitar el pagament de liquidacions o autoliquidacions municipals (taxes administratives, impostos de construccions, etc.) a través de l’anomenat Q 60, un sistema de cobrament que permet una gestió més eficient dels recursos públics.

Quan la persona ciutadana faci un tràmit administratiu que comporti un pagament, se l’hi lliurarà un document que incorpora un codi de barres, el Q60. Aquest codi emmagatzema la informació necessària per fer el pagament, que es pot fer presencialment a través d’un caixer de CaixaBank, per internet a través d’una pàgina web que es proporciona en el mateix document, o mitjançant una aplicació de mòbil (proporcionada per CaixaBank i també anunciada en el document que es lliura). Òbviament no cal ser client de la Caixa per poder efectuar el tràmit ni la caixa cobrarà cap taxa al ciutadà per fer-ne ús.

La implantació d’aquest nou sistema comporta múltiples avantatges. Per una banda no hi haurà gestió de diners en efectiu a les oficines de l’ajuntament, tot i que els certificats d’empadronament, que valen 1 €, se seguiran cobrant en efectiu per al moment. Per altra banda s’ofereix al ciutadà la possibilitat de fer algun tràmit administratiu de forma totalment telemàtica. A més, la conciliació del pagament amb el tràmit de liquidació o autoliquidació és automàtica i emesa per la mateixa entitat bancària, fet que garanteix la transparència administrativa i el correcte pagament.