Aquest migdia la regidora d’Educació M. Dolors Vilalta i el president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) Eudald Castells, han fet entrega de dos dels catorze ordinadors que es repartiran a  famílies de Ripoll, escollides pels centres educatius. Aquests aparells, tal com vam informar, han estat proporcionats per la UIER perquè ja no en feien ús i l’Ajuntament s’ha ocupat de les actualitzacions i manteniment  del programari i l’aparell.

En el transcurs de l’entrega la Vilata ha destacat que “la cohesió amb la UIER ja es va donar durant el confinament amb la cessió d’aparells que van fer a joves de Ripoll i ara un cop més treballem plegats en pro de la igualtat d’oportunitats entre tots i totes les alumnes”. També ha afegit que “la voluntat de la regidoria d’Educació és estar sempre al costat de la comunitat educativa, les famílies i els alumnes, per això, per exemple, hem proporcionat accés a Internet a 48 famílies durant el confinament. Per la seva banda Eudald Castells ha volgut destacar “Com ja he dit en nombroses ocasions la voluntat de la UIER és participar de la vida social del poble i recolzar sempre totes aquelles accions que suposin donar accés a les mateixes oportunitats a tothom”.

La pandèmia de la Covid19 ha posat en evidència la necessitat que infants i joves disposin d’aparells informàtics a casa i de coneixements  quan a noves tecnologies. L’escletxa digital  ve de lluny però s’eixampla davant un fet com l’escola telemàtica, perquè les famílies vulnerables no tenen ni els recursos ni a vegades  els coneixements necessaris per fer-ne ús.  Per aquest motiu és més necessari que mai que institucions, centres educatius i serveis  hagin treballat  conjuntament i ho continuïn fent, perquè és una necessitat del segle XXI i per estar preparats pel que pugui venir.

 

Galeria d’imatges  https://photos.app.goo.gl/AhjtV7PyuHvESoiV8