A l’espera de les Connexions del Departament d’Educació l’Ajuntament ha repartit 19 connexions que sumen a les 17 repartides anteriorment

L’ajuntament de Ripoll, i en concret la Regidoria d’Educació,  ha treballat des de principis d’abril al costat dels centres educatius de la vila,  per tal d’acompanyar-los en l’inici del tercer trimestre telemàticament.Una de les majors preocupacions per part dels centres, dels serveis educatius, del Pla Educatiu d’Entorn i de la mateixa regidoria, girava entorn de l’accés a la xarxa d’aquelles  famílies, de la nostra vila, que actualment no hi poden accedir per cap mitjà.

Estudiades diferents alternatives i amb el compromís inicial que el Departament d’Educació es faria càrrec de les connexions d’un nombre d’alumnes per centre, des de l’Ajuntament es va proporcionar connexió, a través d’encaminadors, a 17 alumnes. En data d’1 de maig els centres educatius de Ripoll encara no havien rebut per part del Departament d’ Educació,  els lots de connexió per aquells alumnes que s’havien prioritzat.

Davant aquest fet, que no garantia l’equitat dels alumnes de la nostra vila, l’Ajuntament ha procedit a proporcionar la connexió a tots aquests infants i joves, que en total han estat 19 que sumen als 17 repartits anteriorment. Avui mateix s’ha acabat el repartiment d’aquests encaminadors que permetran que puguin seguir els estudis fins a final de curs escolar. També ens consta que la campanya #CompartimWifi ha tingut èxit, i vàries famílies  s’estan connectant a través del wifi dels veïns i veïnes. Aprofitem per agrair-los aquest gest de solidaritat.

Paral·lelament, també s’ha posat a la disposició dels alumnes  14 ordinadors, cedits per la Unió Intersectorial, que han sumat als que cada  centre ja havia deixat  de material propi.

La Regidoria d’Educació també ha donat  suport logístic a les escoles i l’Institut per repartir material tan tecnològic com escolar. S’han fet més de 250 repartiments que han estat possibles gràcies a la col·laboració de la Creu Roja de Ripoll.