Arran de la informació rebuda de forma oficiosa i la rumorologia creixent sobre la possibilitat de la finalització del Servei d’Urgència nocturn del Centre d’Atenció Primària de Ripoll, l’Ajuntament vol manifestar:

  1. El seu rotund desacord amb aquesta proposta.
  2. Que L’ Ajuntament no ha tingut cap tipus de notícia oficial, ni ha rebut cap informació respecte la pretensió de la finalització del servei de guàrdies nocturnes.
  3. Que l’Ajuntament reconeix com a imprescindible el servei de guàrdies ja que Ripoll és la capital de comarca i ostenta gairebé la meitat dels habitants de la mateixa, motiu suficient per impedir la desaparició d’aquest servei.
  4. Que l’Ajuntament, davant del tancament del CAP de Ripoll de les 20:00 a les 08:00 hores l’any 2011 ja va posar de manifest el seu rebuig.
  5. Que l’Ajuntament el passat 28 de novembre va sol·licitar una reunió urgent amb la Consellera del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Honorable Senyora Alba Vergès i Bosch, per tal de manifestar la seva preocupació sobre aquesta notícia i demanar quina era la intenció del Departament.
  6. Que de moment no s’ha obtingut cap resposta del Departament.
  7. Que l’Ajuntament de Ripoll es manté ferm en la seva postura de mantenir el servei d’urgències nocturnes al CAP i en demanar novament la necessitat de disposar d’un major servei d’atenció primària fins arribar a cobrir les necessitats de la població actual.

I, finalment, que l’Ajuntament posarà tots els mitjans per evitar tancar un servei que forma part del paquet de drets sobre els quals es sosté l’estat del benestar del nostre país.