La jornada reivindicativa sorgeix des del moviment estudiantil “Fridays for Future”, inspirat en la jove sueca Greta Thunberg i la seva lluita contra la crisi climàtica

El conjunt del nostre planeta està cridat per més de 200 col·lectius a la vaga contra la crisi climàtica aquest divendres 27 de setembre. El ple de dimarts va aprovar per unanimitat una moció per donar suport a aquesta aturada del 27 de setembre i per prendre mesures davant l’emergència climàtica. Així, l’Ajuntament se suma a aquesta mobilització i ho farà, en primer lloc, amb una aturada energètica a les 12 h que estarà acompanyada de la lectura a la porta del consistori d’un manifest de suport a les mobilitzacions. Aquest reclama que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i que es posin en marxa amb urgència mesures que permetin reduir ràpidament a zero les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

D’altra banda, i per tal de subratllar la importància de la correcta gestió dels nostres residus, l’Ajuntament es compromet a adoptar mesures per promoure sistemes de recollida eficients en l’àmbit municipal, que garanteixin millorar la recollida selectiva així com desenvolupar estratègies per millorar i incrementar els espais verds al municipi. Fomentar l’estalvi energètic i l’eficiència dels edificis municipals, utilitzar l’energia solar i eòlica, fomentar la mobilitat sostenible i exigir al Govern el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre clima, són alguns dels acords en el que caldrà treballar els pròxims anys.

En aquesta mateixa línia, l’ajuntament, ja té diferents projectes i campanyes engegades que se sumen als acords aprovats al passat Ple. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura celebrada la setmana passada, les Rutes Escolars que promouen que els infants vagin a peu a l’escola, l’adhesió al Dia Mundial del Clima amb l’apagada de llums en hores concretes, la Campanya de Bon Comportament Ambiental o les Bonificacions pel bon ús de la deixalleria, entre d’altres.