L’alcalde de l’Ajuntament de Ripoll, Jordi Munell, ha adreçat un escrit i ha convidat al nou Secretari General de Vicepresidència, de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, el Sr. Ricard Font, a visitar Ripoll per debatre diferents temes del Departament que afecten la vila i en especial, a visualitzar sobre el terreny  la zona del carrer Progrés. L’objectiu és que pugui copsar el mal estat del ferm que actualment presenta aquest carrer, que dificulta el trànsit dels vehicles i no garanteix la seguretat dels vianants.

El carrer Progrés és el punt d’enllaç entre l’autovia C-17 i la carretera C-26 actual N-260 Eix Pirinenc del Ministerio de Fomento, una intersecció entre fluxos de vehicles que suporta el pas no només dels veïns i veïnes de Ripoll i els pobles del voltant, sinó d’un volum molt més elevat de trànsit habitual per motius de desplaçament laboral i d’ habitants turístics i de  segona residència que arriben al Ripollès provinents de l’àrea metropolitana, així com de trànsit de mercaderies entre les empreses de la Garrotxa i Olot en direcció a l’àrea metropolitana.

És per això que es posa en evidència la necessitat de la intervenció de la Generalitat en aquest punt per poder disposar de finançament per millorar l’estat el ferm, clarament deteriorat per tot el trànsit anteriorment esmentat.

Es tracta d’una demanda reiterada de veïns i usuaris  a la qual l’equip de govern de l’Ajuntament vol donar resposta per garantir així la seguretat de vianants i vehicles. L’equip de govern  espera que després de la visita del Sr. Font es pugui arribar a uns acords per tal que les obres de manteniment puguin ser imminents.

 

Galeria imatges C. Progrés