R-Tracks és un nou projecte que vol unificar les rutes de BTT, gravel i bicicleta de carretera en una sola web, a través de la qual es puguin descarregar tots els ‘tracks’ de les mateixes. Està impulsat per un conjunt d’esportistes als quals l’Ajuntament de Ripoll ha donat suport. Aquest dimecres, s’ha presentat oficialment a Ripoll, amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament Josep Isern i el Cap d’Esports, Jordi Garriga, acompanyats de Joan Llordella, Aleix Fàbregas i Marc Carós, impulsors de la iniciativa.

“Des del servei municipal de l’esport hem volgut ajudar-los a unificar les rutes. Ens agrada que sigui un projecte vocacional dels seus impulsors”, comenta Jordi Garriga. L’objectiu és que R-Tracks ajudi a atraure més turisme esportiu a Ripoll i comarca, implicant també als establiments restauradors i hotelers. Així mateix, s’està treballant amb el Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament per seguir fent créixer el projecte a tot el Ripollès. Josep Isern explica que des de l’Ajuntament s’ha donat una subvenció a l’entitat dels impulsors per la neteja i manteniment dels camins i itineraris. “Moltes de les rutes d’R-Tracks surten del centre de tecnificació esportiva de l’Avellaneda, on la gent hi pot aparcar, dutxar-se o netejar la bicicleta”, expressa Isern.

A la web d’R-Tracks, que es troba en constant creixement, es poden consultar totes les rutes que hi van penjant i descarregar-les. Hi ha rutes de BTT de diferents nivells, de gravel circulars o en el format ‘bikepacking’, o per carretera. Intenten descobrir carreteres secundàries o camins desconeguts, passant per molts indrets del Ripollès i les comarques frontereres.