Aquesta setmana l’ Agencia Catalana de l’Aigua segueix amb les actuacions de neteja de la llera del riu Ter al seu pas per Ripoll després que el 15 d’octubre la tempesta tropical Leslie afectés la comarca.

Segons ha informat el Consell Comarcal del Ripollès, ja hi ha un balanç provisional dels danys que ascendeix a un total de 1,86 milions d’euros pendents encara de quantificar desperfectes en alguns municipis de la comarca.

El passat divendres 19 d’octubre es van iniciar les actuacions de neteja de la llera del riu amb un acte a on hi va participar el director territorial de l’ ACA a Girona, el senyor Àlex Rocas, el director del departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, el senyor Pere Saló, el vicepresident del Consell Comarcal, el senyor Eudald Picas i per part del consistori municipal la regidora de Medi Ambient, la Sra. Fina Guix.

Ripoll va tenir afectacions greus tant a la llera del riu Ter com a la llera del Freser, puntualitzant que punts com la zona de l’aiguabarreig del Ter i del Freser, van quedar molt afectats pel moviment d’àrids i l’acumulació de troncs. Segons informa l’ACA, en uns quinze dies les lleres quedaran netes.

S’ha acordat que la llenya i fusta extreta de les accions de neteja de les lleres estigui a disposició de tots els vilatans i vilatanes del municipi. Per tant es pot recollir respectant sempre les actuacions de neteja que s’estiguin portant a terme.