L’Ajuntament posarà totes les facilitats perquè Ripoll pugui ser punt de sortida d’etapa en la nou calendari, encara  per concretar

Ahir a la tarda l’Ajuntament de Ripoll va rebre la notificació de l’ajornament de La Volta a  Catalunya fins a nova data. Així l’edició 100 d’aquest esdeveniment esportiu no es podrà celebrar en les dates previstes, del 23 al 29 de març, seguint les mesures de prevenció davant del SARS – CoV-2 (Covid-19) decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Per tant d’acord amb les autoritats corresponents, s’ajorna la competició fins a una nova data. En una edició tan especial, com és la número 100, l’organització desitja que es pugui celebrar arribat el moment amb total normalitat, sense cap tipus de risc sanitari, i amb el total suport d’aficionats i seguidors del ciclisme.

La Volta Ciclista a Catalunya demanarà ara noves dates a la Unió Ciclista Internacional per tal de poder celebrar aquest mateix any 2020 la 100a edició de la prova, i en cas d’impossibilitat ho farà l’any 2021. Per Ripoll era una ocasió especial perquè recuperava la sortida d’una etapa després de 68 anys i per altra banda era una atracció  pel municipi.

El  president de l’entitat, Rubèn Peris ha afirmat  “Hem intentat fins al final poder celebrar una edició tan especial de la Volta Ciclista a Catalunya com estava previst, però ara mateix les mesures de prevenció i de salut de corredors, equips i públic assistent passen per davant de la competició. No ens oblidem que fem aquest gran espectacle perquè la gent gaudeixi de la prova”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Ripoll  recolza totalment aquesta decisió,  i facilitarà a l’organització el muntatge de l’esdeveniment  a la nostra vila, en  la nova data que es decideixi.  Segons el regidor d’esports Josep Isern “ Per Ripoll és una possibilitat poder acollir una sortida d’etapa de la Volta, per tant facilitarem tant com puguem l’organització en una nova data. És evident que davant d’una situació emergent com la que ens afecta, no queda cap més solució”.

La Volta Ciclista a Catalunya, celebrada de forma ininterrompuda des de 1939, és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, i any rere any aglutina els millors corredors del panorama internacional.

Tota la informació a www.voltacatalunya.cat