Ainhoa Pérez González del club de lectura de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, ha estat la guanyadora en la categoria de 12-16 anys, del concurs de lectura nacional  “Llegir té premi” especial confinament.

El concurs “Llegir té premi”,  és un projecte que incita a la lectura,  organitzat per la Generalitat de Catalunya, concretament el Departament de Cultura,  i que es porta a terme  a través de la plataforma Legiland. Va destinat a joves de 8 a 16 anys, que han de llegir una sèrie de llibres i seguidament contestar unes preguntes sobre aquests. Segons les respostes correctes obtingudes aconsegueixen punts per obtenir millor posició  en el rànquing lector.

Aquest certamen s’organitza cada estiu però enguany durant el confinament se’n va fer una edició especial. En la categoria de l’Ainhoa hi va haver 900 participants. En el total del concurs hi van participar 3.000 joves, de 334 biblioteques que podien escollir entre 680 títols de llibres, disponibles a través de la biblioteca digital eBiblioCat.

Per altra banda, la Biblioteca Lambert Mata ha quedat tercera en la categoria de biblioteques, posició  que s’obté de la suma de la puntuació dels participants procedents de cada biblioteca. Una mostra que els participants  de la nostra biblioteca són bons lectors.

Dijous passat es va fer entrega del premi a l’Ainhoa, que en aquest cas ha estat un IPAD.  A causa de la COVID-19, aquesta entrega no es va poder fer a través d’un acte institucional i el premi es va entregar a la mateixa Biblioteca Lambert Mata.

 

Descarregar Imatge