El cos de la Policia Local de Ripoll ha efectuat un total de 79 denúncies relacionades amb la COVID19, entre l’1 de setembre i el 30 de novembre. Totes relatives a incompliments de la ciutadania respecte de les normatives per fer front a la pandèmia.

D’ entre aquestes, 35 actuacions, el gruix més important, té relació amb l’ús inadequat de la mascareta, tant sigui per no portar la mascareta cobrint el nas i la boca correctament, o per no portar-la.

El següent gruix de denúncies més rellevant, concretament 14, recau en l’incompliment de  les restriccions de mobilitat al municipi en horari de confinament nocturn, a persones que estaven al carrer en aquesta franja nocturna sense cap motiu que ho justifiqués.

La Policia Local també ha denunciat 12 casos per incompliment del confinament perimetral de caps de setmana  i 5 vegades més ha sancionat per consumir de manera compartida a la via pública. També s’han interposat 5 denúncies per no mantenir la distància física interpersonal i 2 per fumar a la via pública. Les 6 restants han estat posades per  desobediència  i resistència als agents de l’autoritat per motius varis.