L’Ajuntament estudia posar el cas en coneixement de la Fiscalia de Menors de Girona atès que el import dels desperfectes supera els 2000 €

 Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte, concretament a les 00:15 h, quan la Policia Local de Ripoll va rebre una trucada ciutadana alertant que un grup de joves estaven fent destrosses al parc de la Devesa del Pla, concretament a papereres, fitons, il·luminaria, etc. Dues dotacions d’agents policials es van desplaçar fins al lloc dels fets per identificar a les persones. A l’arribar van observar 4 persones, que en veure’ls van fugir corrents. Després d’una persecució en van poder aturar a dos d’ells. Els joves identificats són tots dos menors i veïns de Ripoll.

Aquesta setmana es mantindrà una reunió amb els pares per explicar-los els danys ocasionats pels seus fills en el mobiliari urbà i determinar el seguiment del cas, ja que l’Ajuntament estudia posar el cas en coneixement de la Fiscalia de Menors de Girona atès que el import dels desperfectes supera els 2000 €. Sigui quina sigui la decisió de l’Ajuntament les famílies dels joves s’hauran de fer càrrec del cost dels danys ocasionats en el mobiliari urbà.

Aquestes accions incíviques repercuteixen en tota la ciutadania que, per culpa del mal fer d’uns quants, veuen com parcs i jardins queden malmesos. De la mateixa manera que quan no s’identifiquen els autors dels fets, repercuteix econòmicament en tota la ciutadania, ja que s’ha de fer ús de diners municipals per les tasques de reparació.