La versió de ‘La plaça del Diamant’ que Paco Mir, membre del Tricicle, ha adaptat al teatre,es podrà veure al Comtal de Ripoll, el dissabte 7 de març, a les 7 de la tarda. Eòlia és l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona i la companyia que porta el seu nom és qui ha realitzat la producció d’aquest espectacle, amb la voluntat de donar visibilitat als professionals que hi han cursat els estudis d’interpretació, direcció escènica i dramatúrgia.

La novel.la, publicada per primer cop el 1962,és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la literatura catalana. En aquesta producció, Paco Mir, fruit de l’admiració que sent per l’autora, reivindica la Colometa més feminista i lluitadora. Ha volgut comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre. Set actors multiplicats en una vintena llarga de personatges i pocs elements escenogràfics, projeccions evocadores i música per crear els ambients que a la novel·la ens traspassen la pell.

Aquesta versió té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra i captivar els espectadors de qualsevol edat, tots dos ben difícils.

Les entrades anticipades ja es poden adquirir al Museu Etnogràfic de Ripoll, al preu de 15 €. També es podran comprar al mateix dia de la funció a la taquilla del teatre (obertura 1hora abans de la funció), al preu de 18 €.

 Descarrega el Cartell