En els darrers mesos s’ha realitzat una remodelació de la pàgina web de turisme de Ripoll (www.visit.ripoll.cat). Ara, ja es pot consultar en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. S’hi pot trobar la informació sobre la història, fires i festes, allotjaments, restaurants i rutes en aquestes quatre llengües, així com la pestanya específica dedicada al conjunt monàstic (preus, horaris, visites guiades, etc).

El web és una bona eina per a poder atendre amb més qualitat als visitants de la vila. Amb dades analitzades des del 28 de febrer al 23 de març s’han quantificat un total de 1.692 visualitzacions, 87,8% de nous visitants a la pàgina. Un 50,1% de les nostres visites són produïdes des d’un dispositiu mòbil seguit d’un 45,8% ordinadors i 4,1% tauletes. Si es classifiquen les visites per països, l’estat espanyol és amb diferència el que més n’aporta, amb un 86,71%. Un 6,9% són fetes des de la resta de la Unió Europea i un 5,99% des dels Estats Units.

A banda de la traducció a diferents idiomes, s’ha fet un nou disseny de la pàgina, el qual permet una navegació més intuïtiva. Per exemple, a la plana principal ara hi apareixen les novetats de l’Oficina de Turisme, i la resta de redireccions del web van a altres apartats com per exemple les rutes a peu, el Monestir o les visites (les tres més visitades).

Des de l’Oficina continuen treballant per dinamitzar el turisme a la vila dia a dia. De cara a aquesta Setmana Santa, llançaran una nova edició de l’activitat ‘Una aventura en família’, que també estarà traduïda a quatre idiomes.