La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), juntament amb la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, ha reconegut la Jornada Sènior que organitza l’Ajuntament de Ripoll juntament amb els Casals cívics i les entitats del municipi, com a exemple de Bona Pràctica municipal. El projecte ha estat inclòs en el Banc de bones pràctiques del Govern Local (BBP), que identifica i difon experiències innovadores de bon govern i gestió municipal.

L’acte de reconeixement va tenir lloc ahir a les 18 h a l’auditori AXA de Barcelona, que va acollir a més de 450 persones, entre elles els representants dels 81 municipis que van rebre aquest reconeixement, i que per part de Ripoll va ser representat per la Sra. Maria Dolors Vilalta, Regidora de Convivència i Participació. Organitzat de manera conjunta per les entitats que impulsen el BBP, Federació de Municipis de Catalunya i Fundació Pi i Sunyer, va estar estructurat al voltant de 2 ponències. Olivier Terrien, consultor territorial europeu, va introduir la primera sobre Estratègia d’Innovació i Bona Governança Local del Consell d’Europa ‘Label Européen d’Excellence en matière de Governance’, que va estar formada per Xavier Cadoret; Jutta Gützkow, cap de la Divisió de Bon Govern de la Direcció General de la Democràcia del Consell d’Europa; Beata Dudzinska, vicepresidenta de Pila (Polònia); i Paola Gratacós, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Parets del Vallès. Seguidament, abans de donar lloc a la segona, es va projectar un vídeo amb exemples de les bones pràctiques certificades, entre les que es va mostrar la de Ripoll. La segona conferència va ser una mostra de 4 experiències representatives de les 4 demarcacions territorials. A la cloenda va intervenir Carlos Martínez Mínguez, alcalde de Sòria) i vicepresident del Comitè de Municipis i Regions d’Europa (CMRE) i de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), que va transmetre que en l’ideari europeu, Municipi i Europa van junts. Finalment, els guardonats van pujar un a un a l’escenari on Xavier Amor, President de la FMC i Àngel Garcia, President de la Fundació Carles Pi i Sunyer, els van fer entrega de l diploma acreditatiu de bona pràctica.

La Jornada Sènior va néixer el juny del 2017 i vist l’èxit aconseguit en la primera edició es va repetir el juny del 2018. Té com a objectiu desenvolupar un conjunt d’activitats pe a la gent gran, concentrades en un dia, on es fomenta la salut, l’esport, l’oci i la cultura en aquests sector de la població. Liderada conjuntament per Ajuntament, casals cívics i entitats de Ripoll es busca oferir una jornada innovadora en cada edició.

Descàrrega imatges https://photos.app.goo.gl/hjrT3qaDv1KuyWSD6