Aquest any, tot i que la Fira de les 40 Hores no es pugui celebrar en el seu format habitual a causa de les mesures de prevenció de contagis de coronavirus, s’ha previst recuperar part de les activitats. Així doncs, s’ha proposat a diversos col·lectius i sectors que habitualment hi han estat presents que participin en l’organització de mercats sectorials adaptats a les mesures anti Covid-19, que se celebraran al llarg del cap de setmana en el qual s’havia de fer la Fira (el 20 i 21 de març) i els posteriors. Això sí, sempre complint i adaptant-se a la normativa vigent per part del Procicat en cada moment.

Es preveu que el dia 20 de març es pugui gaudir a Ripoll d’un mercat de productes alimentaris del Ripollès i comarques veïnes, que se situarà a la plaça de Sant Eudald durant tot el dia. També hi haurà un mercat de cotxes nous i d’ocasió a les places de l’Ajuntament i Abat Oliba, que es podrà visitar el dissabte 20 i també el diumenge 21 al matí. El mercat setmanal ja podrà tornar a disposar de totes les parades, també les de productes no essencials. Les que normalment se situen a la plaça de Sant Eudald es reubicaran al carrer Mossèn Cinto Verdaguer (la Font Viva).

El 27 de març, s’organitzarà un mercat d’antiguitats i col·leccionisme, que es podrà visitar durant tot el dia a la plaça Abat Oliba. Per altra banda, a la plaça de l’Ajuntament s’hi situarà un mercat jove, amb tèxtil, sabateria, joies i complements. Els acompanyarà una actuació musical, un concert de Marina Prat a la plaça Abat Oliba a les 12 h del migdia. A més, també hi haurà el mercat setmanal dels dissabtes al centre de la vila.

Aquests “tastets” de les 40 Hores seguirà els dies 10 i 11 d’abril. Serà amb l’activitat ‘Compra al Ripollès amb un sol clic!‘ que es trobarà durant tot el dissabte i el matí de diumenge a la plaça Sant eudald, de la mà de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès i la Unió de Botiguers de Ripoll. A més, dissabte a la tarda (16.30 h) hi haurà un espectacle familiar amb el Mag Fèlix a la plaça Sant Eudald, i un concert posterior amb Mount Sound (versions en acústic) a les 18.30 h. El diumenge, les #saxsessions de Pep Poblet sonaran a la mateixa plaça d’11.30 h a 13.30 h del matí.

Aquest  cicle de mercats finalitzarà el dissabte 17 d’abril amb el Mercat de Les Arts i Artesans, que acollirà durant tot el dia a la plaça de l’Ajuntament parades de pintura, forja, ceràmica, joieria, roba, patchwork, etc…

Aquesta és una manera de mantenir en peu la Fira de les 40 Hores, que s’ha celebrat des de temps molt antics el cap de setmana abans del diumenge de Rams a Ripoll. Durant els últims anys ha esdevingut un gran aparador dels diversos sectors comercials i de serveis de la vila i de tota la comarca, a més d’un espai lúdic en el qual s’hi ha pogut trobar activitats culturals, musicals, festives… programades per les entitats i institucions ripolleses. En l’última edició que es va poder celebrar, la del 2019, hi van passar unes 25.000 persones i va comptar amb més de 200 expositors.

CARTELL DEL MERCAT DEL 20-21 DE MARÇ

CARTELL DEL MERCAT DEL 27 DE MARÇ

CARTELL DEL MERCAT DEL 10 I 11 D’ABRIL

CARTELL DEL MERCAT DEL 17 D’ABRIL