Després de la satisfacció de l’Ajuntament de Ripoll per la retirada del dispositiu TOGA, que consistia a mantenir la vigilància als jutjats per part dels Mossos d’Esquadra, i que havia de repercutir amb un augment d’efectius en actiu a Ripoll i comarca, ara s’ha sabut que això no és així.

Segons fonts oficials, els efectius que es destinaven a aquesta tasca s’han desplaçat a comarques veïnes, i per tant la fi d’aquesta mesura no repercuteix amb més agents patrullant pels nostres carrers.

En aquest sentit la Regidora de Seguretat Ciutadana Maria Dolors Vilalta apel·la que la fi de l’Operació Toga havia de ser per “poder disposar al màxim dels efectius del cos de mossos d’esquadra per a vetllar per la seguretat ciutadana i per la prevenció”. També afegeix que la durada d’aquesta mesura “ha dificultat la prestació del servei públic que han de prestar a la ciutadania”.

Davant aquest fet l’Ajuntament de Ripoll iniciarà els tràmits pertinents per demanar a la Conselleria d’Interior que el nombre d’efectius a Ripoll i comarca no disminueixi i que es pugui comptar amb un nombre d’efectius que puguin garantir la seguretat ciutadana.