• Amb el lema “Del productor al consumidor” es vol remarcar el valor de ser una fira sense intermediaris
  • Una fira que arribant a la 5a edició ja està consolidada dintre el calendari de Fires Ripolleses

Els dies 21 i 22 de setembre, la plaça de la Lira de Ripoll, acollirà una nova edició de la Fira Europea del Formatge, organitzada per l’Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb l’Agencia de Desenvolupament del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Formatge. La fira reunirà productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses. Enguany seran 6 els productors formatges del Ripollès que hi participaran: Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra, Mas el Lladre i les Vaques d’en Mel. Pel que fa a formatges Europeus hi haurà representació de 8 territoris: DO Idiazabal, DO Cabrales, DO Maó-Menorca, DOP Torta del Casar, DOP Beira Baja, DOP Nisa, DO Flor de Guia i Quesos de Vilalluenga. Una nova oportunitat de tastar i comprar formatges de renom internacional a la nostra vila.

El dissabte l’horari de venda i degustació serà de 10.00 a 19.45 hores, ininterrompudament. A partir de les 20 hores es celebrarà un sopar especial de tapes amb productes dels territoris participants a la fira, la Chesse Route. El Diumenge l’horari de venda i degustació serà de 10.00 a 20.00 hores, ininterrompudament. Com a novetat d’aquest any, a les 12 del migdia i durant dues hores se celebrarà un vermut formatger elaborat per Murcarols. Durant tot els cap de setmana, es podrà gaudir de menús especials als restaurants adherits, que estaran anunciats a la mateixa plaça i visiblement identificats, es podrà visitar una formatgeria i conèixer Ripoll amb el trenet turístic. Pensant amb la mainada, al llarg del cap de setmana, es programaran diferents activitats.

Un dels atractius més destacables d’aquesta mostra formatgera, és la participació de només productors de formatge. És el valor afegit del coneixement del producte per part de qui el ven, sense intermediaris, podent conèixer així la història de cada formatge de primera mà.

A principis de setembre totes les parts participants presentaran la fira explicant amb detall com es desenvoluparan totes les accions.