La programació del Cinema Comtal de Ripoll del 19 al 22 de març estarà ben plena de títols premiats, que ens acosten els agents divulgadors del cinema i la cultura com ara el Cine Club Aric, l’Associació de Dones de Ripoll, l’Institut Abat Oliba, el Circuit Urgellenc i ‘Tot és possible Events’. Els repassem a continuació:

Aquest mes, la sessió programada pel Cine Club Aric és amb col·laboració amb l’Associació de Dones de Ripoll. “La Mami” es projectarà aquest divendres a les 19:30 h. Ha guanyat el Premi al Millor Film Nacional del festival de cinema independent L’Alternativa (Barcelona) i ha obtingut nominacions als premis Gaudí i Goya, entre d’altres. Un excel·lent documental que s’endinsa, de manera molt respectuosa, a la realitat de les dames de companyia del cabaret Barba Azul, a la ciutat de Mèxic.

“Tot és possible Events” i el Circuit Urgellenc, ens proposen “Fantasía de juventud“, de dos joves garrotxins de Les Preses. El director és Jaume Sucarrats (Suka), conegut també per ser exlíder de la banda Teràpia de Shock i compositor de la cançó “Sense Tu” de la mítica sèrie Polseres Vermelles.En aquesta pel·lícula es parla del pas a la maduresa i de com es comença a triar el teu camí. Quines són les expectatives que la vida realment ens ofereix i la consciència del pas del temps. És una activitat per reflexionar i debatre sobre la vida a partir d’una experiència cinematogràfica. Apropar als professors i als alumnes per parlar de temes universals presents a totes les aules. “Fantasía de juventud” es projectarà per alumnes de secundària el divendres al migdia, en horari lectiu i el dissabte a les 17 h.

El Circuit Urgellenc, a més, programa la “La dona il·legal”, que compta amb 2 nominacions als Premis Gaudí -a la millor pel·lícula i al millor actor secundari-. Serà presentada i projectada el dissabte a les 18:45 h, a càrrec del director del film Ramon Termens i diumenge a les 19.30h. També programa “Las niñas“, amb 4 premis Goya, entre els quals, el de millor pel·lícula i 13 nominacions als premis Gaudí, que es projectarà el diumenge 21 a les 5:15 h i dilluns 22 a les 19.30 hores.