Fa tres anys que el personal de la biblioteca porta material a domicili a persones que per diferents motius no surten de casa.

La Biblioteca Lambert Mata és una de les vint biblioteques de Catalunya que està dins el projecte de la Generalitat Biblioteques Inclusives, que té com a objectiu poder establir uns mínims per aconseguir que totes les biblioteques públiques catalanes siguin espais inclusius, no només per complir amb tot el marc legal i teòric, sinó per donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitat i o malaltia per tal de garantir la seva plena inserció a la societat.

En una primera fase d’aquest projecte s’ha fet una diagnosi de l’espai (una auditoria) i s’està fent formació sobre inclusió al personal. En següents fases s’adaptarà l’espai, es compraran lupes de lectura i teclats d’ordinador adaptats. Pel que fa al fons, la biblioteca ja fa temps que adquireix material inclusiu, llibres en lletra gran adaptats per a persones amb dificultats visuals, llibres de lectura fàcil, audiollibres (per escoltar), llibres amb llenguatge de signes i llibres amb pictogrames. Per persones que tenen problemes de mobilitat o que per malaltia no surten de casa, ja és possible fer descàrregues gratuïtes de llibres, a través de la plataforma de llibre electrònic E-biblio https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index ,  d’aquesta manera els usuaris no s’han de desplaçar. A més, i sota demanda, la biblioteca porta material a domicili a usuaris que ho requereixin. Aquest servei es porta a terme des de fa 3 anys a diferents domicilis de Ripoll i també a l’hospital de Campdevànol.

Es pot obtenir més informació d’aquest servei al següent enllaç:  http://www.bibgirona.cat/biblioteca/ripoll/contents/4-serveis-de-la-biblioteca