L’ any 2017 va entrar en vigor una nova ordenança per tal d’incentivar la implicació i la participació dels i les joves a les activitats del municipi, així com també per apropar-los a les entitats de Ripoll. Una de les accions que es van portar a terme va ser la creació d’un carnet jove -Jove+18- amb múltiples avantatges, adreçat a les persones joves que complissin 18 anys durant l’any en curs.

Després d’un any en funcionament i valorant positivament l’acceptació del projecte per part dels joves i amb la voluntat de donar-li continuïtat i valor, enguany es podran gaudir de nous avantatges. Un dels nous objectius és establir acords de col·laboració amb el màxim de comerços i serveis de la població per tal que ofereixin avantatges i descomptes a la població jove. A dia d’avui una vintena de comerços ja s’han adherit a la campanya i es preveu que continuï creixent. A més els titulars de la targeta tindran descomptes al llarg de l’any en activitats i equipaments municipals, com el cineclub o el museu, només presentant el carnet. També tindran entrades gratuïtes en activitats que organitzi i o col·labori l’ajuntament com el teatre, el cinema o la Ruta Hippie, entre d’altres.

Per disposar del carnet Jove+18 només cal estar empadronat a Ripoll i per defecte es rep a casa durant l’any dels 18. Aquests dies els joves nascuts l’any 2000 rebran el seu i el podran utilitzar tot aquest 2018 i tot l’any vinent degut a que la campanya s’ha iniciat tard.

Per més informació es pot accedir a aquest enllaç   https://ripoll.cat/servei-de-joventut-carnet-jove/   o passar pel Casal de Joves el Galliner (pl. 1 d’octubre).