Ahir l’alcalde de Ripoll Jordi Munell es va sumar a l’acció reivindicativa impulsada per la Cambra de Comerç de Barcelona junt amb el Síndic de Greuges a la R3 de Rodalies, L’Hospitalet de Llobregat – Vic – Puigcerdà. El president de la Cambra, Joan Canadell, va denunciar al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, la manca d’Inversions i millores en què es troba actualment la R3 duran el seu trajecte. És l’única línia de Rodalies que funciona en gran part en via única, de Montcada bifurcació a Puigcerdà, la qual cosa dificulta la seva operativitat i fiabilitat. Tanmateix, es tracta d’una línia eminentment estratègica per a Catalunya, ja que dóna cobertura a part del Vallès, Osona, Ripollès i Puigcerdà.

L’acció de reivindicació que es va dur a terme a la mateixa línia R3 durant tot el seu trajecte de Barcelona fins a Vic, va aplegar a alcaldes del Vallès, Osona i el Ripollès. Durant el viatge es va explicar per trams quines són les necessitats d’inversió necessàries. Els participants a l’acte van poder comprovar un dels problemes freqüents d’aquesta línia, els retards i les incidències.

Jordi Munell va protestar un cop més, pel mal funcionament d’aquesta línia, protesta que en diverses ocasions ha manifestat a través d’entrevistes i escrits d’opinió. La manca d’inversió d’adif al sistema de Rodalies de Catalunya ha comportat un deteriorament important del servei ferroviari, sobretot a la línia del nostre territori. No es pot permetre ni tolerar que la ciutadania tingui aquest nefast servei, que afecta sobretot a les zones més allunyades de l’Àrea metropolitana, com és el Ripollès. Unes bones infraestructures són clau per l’equilibri territorial i per poder oferir les mateixes possibilitats als Ripollesos que es desplacen sigui per treballar, per estudiar o per anar al metge. A més és un mitjà de transport sostenible però que ha de garantir fiabilitat perquè els ciutadans es puguin refiar d’ell.

L’acte va finalitzar amb el missatge conjunt de dir prou davant del Govern espanyol i d’adif en relació amb les inversions a la xarxa ferroviària de Rodalies. És evident que cal passar a l’acció com a país i territori, perquè tenim raó, perquè tenim dret a fer-ho i perquè ja no és una qüestió de puntualitat, sinó que és una qüestió de dignitat.