Jordi Munell reclama la compareixença del director del CNI per explicar la relació amb l’imam de Ripoll

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell i el coordinador de diputats i senadors del PDeCAT, Jordi Xuclà, han comparegut aquest dilluns al Congrés per demanar una vegada més la compareixença del director del CNI a la comissió de secrets oficials. Sis mesos després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, encara no s’ha fet efectiva la compareixença que van demanar el mes de novembre passat un cop es va conèixer el vincle de l’imam de Ripoll i el CNI.

Jordi Xuclà ha explicat que el passat 14 de desembre va tenir lloc l’última reunió de la comissió de secrets oficials, “on la presidenta va assenyalar que la primera setmana de febrer es faria una nova reunió per fer efectiva la compareixença; estem a 19 de febrer i ni rastre de la compareixença o reunió de la comissió”. En aquest sentit, el diputat ha escrit una carta adreçada a la presidenta del Congrés per demanar la convocatòria de la comissió.

També ha destacat que “seria bo que el Congrés escoltés la realitat”, i ha revelat que a finals d’agost “va ser complicat mantenir la cohesió social a Ripoll després de conèixer-se la vinculació de l’imam amb els atemptats”.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell ha denunciat “la falta d’informació” per part del Govern i el director del CNI. “No sabem ni tan sols si l’imam estava a sou del CNI”, subratlla. “S’han complert sis mesos i seguim sense respostes”, ha reiterat. En aquest sentit, Munell ha reclamat “més transparència” perquè la ciutadania “pugui completar el cicle de dol”.

L’alcalde de Ripoll considera que l’“ocultació” d’una informació tan greu, “genera inseguretat i incertesa”, i ha afegit que “ens sentim traïts i enganyats com a societat”.

2018-02-20T08:16:17+00:0020 febrer 2018|Actualitat Ajuntament|