Fer un Escape Room és una activitat d’oci recurrent aquests darrers anys.  Consisteixen a tancar en una sala un grup de persones que han de cooperar entre elles per resoldre diverses proves i enigmes, de temàtiques molt diferents,  i sortir-ne abans no s’acabi el temps. Amb el confinament, les sales de jocs d’escapada han hagut de tancar, però gràcies a la tecnologia i les xarxes, han sorgit alternatives per a jugar-hi des de casa.

Dues d’aquestes alternatives són nascudes a la nostra vila, de la mà de dos ripollesos que han aprofitat el confinament per gestar i crear el projecte.

Raimon Amaro, a través de la pàgina freescaperoomripolles,   ofereix tres jocs de diferents dificultats que repten als participants a descobrir i aprendre al mateix temps, el patrimoni cultural i històric del nostre territori. El missatge ocult a la portalada, Un antídot per l’abat Oliba, i el Monjo enamorat transcorren en punts de Ripoll que es reviuen a través de  fotografies, algunes en 3D, i que conviden a voler conèixer més profundament la vila de Ripoll i el seu entorn. De fet, uns dels objectius d’Amaro és promocionar el nostre territori arreu a través del joc, i que passat el confinament els participants vinguin a conèixer i visitar els espais pels quals han passat l’aventura. Els 3 escapes que ens proposa són gratuïts però es pot fer una aportació voluntària a partir d’1 € que es destinen a mantenir la pàgina i a crear més jocs.

Joan Pujol  és el creador de partydiem.com i el seu  primer joc porta el nom  d’El Segrest Emmetzinat. Un joc que se situa en un marc realista i època contemporània, de dificultat alta i  en el que els participants es situen dins un mapa interactiu, fent així més fàcil ubicar-se en el joc i aconseguir una experiència més enriquidora. Un cop els participants estiguin connectats a través d’una videotrucada rebran uns arxius al mòbil, necessaris, per resoldre el joc un cop comenci. Pujol ofereix 2 modalitats de participar, modalitat SOLO en el qual el mateix participant s’ocupa del funcionament de tot el joc i modalitat GAME MASTER en directe, en la que un operador/a en tot moment està pendent de l’evolució del joc, fent observacions sempre que es requereixi. En la primera opció l’aportació econòmica és voluntària i en la segona té un cost de 25 €.

Contacte freescaperoomripolles: freescaperoomsripolles@gmail.com

Contacte partydiem.com: info@partydiem.com