JA A LA VENDA LA NOVA COL·LECCIÓ DE JOIES D’ENRIC ISERN INSPIRADA EN LA FORJA

El Museu Etnogràfic de Ripoll, amb motiu del 90è aniversari, ha volgut ampliar la seva col·lecció de joies inspirades en peces del seu fons.

Així, neix la nova Col·lecció forja, creada per Enric Isern.
En aquesta ocasió, la forja és la protagonista, una temàtica que encara no s’havia treballat i és prou rellevant per la importància que va tenir a Ripoll al llarg dels últims segles, com per a dedicar-hi una col·lecció de joies.

El joier Enric Isern, juntament amb el Museu, després d’observar els diferents objectes de forja que trobem exposats, com les ferradures, panys i forrellats, eines, ganxos, reixes…… es va decidir destacar els objectes més humils, però a la vegada importants per a la indústria ripollesa, com són els claus. Cada clau és una petita obra artesanal feta a cop de mall per mans expertes, amb la gràcia que cada un és diferent de l’altre.

La Col·lecció forja consta d’anell, dues polseres, set arracades i quatre penjolls. Poden fer-se en plata negra, un acabat més sobri i més semblant a les peces originals, o en plata blanca, que li dóna un acabat més vistós i lluminós.

Per fer les polseres i l’anell, Isern s’ha inspirat en les naies per caixa, uns claus entrellaçats entre si. Per la resta de la col·lecció, s’ha inspirat en diferents tipus de claus com ara els claus de ferrar matxos, tatxes de bocoi, tatxes de taló, tatxes de sabates…

A partir d’aquestes festes, la Col·lecció forja també a la venda a la recepció del Museu Etnogràfic de Ripoll.