Segurament heu vist en els últims dies moltes papallones volant per Ripoll i envoltants,  es tracta de la papallona del boix (Cydalima perspectalis), es tracta d’una plaga procedent de l’Àsia que es menja el boix. Una invasió en tota regla, gens agradable, que s’ha estès per boscos de mig Catalunya. Per allà on passen, deixen arbustos sense fulles i llargs filaments blancs.

Aquesta espècie no és perjudicial per a les persones, la principal problemàtica està en el fet que l’eruga ataca el boix, que és un arbust abundant i estès en els nostres boscos. L’eruga s’alimenta del boix durant el seu desenvolupament, i provoca una defoliació extrema que danya la planta. Si aquestes defoliacions són contínues, acaben debilitant la planta fins a provocar-li la mort.

Si tens boixos al teu jardí, què pots fer?

Revisa els boixos del teu jardí per detectar la seva presència. Si veus erugues i els seus efectes: fulles menjades i defoliació del boix pots optar per fer un tractament fitosanitari, compra a una botiga especialitzada un producte biològic amb Bacillus thuringensis varietat kurstali. N´hi ha de moltes cases comercials i és fàcil de trobar. Aquest producte és força selectiu i d’aquesta manera no afectem a altres insectes. S’ha demostrat molt eficient per aquesta plaga, millor que productes químics d’afectació general.

Tríptic

Pòster

Guia informativa de l’eruga del boix

Fitxa descriptiva de l’eruga de boix