Amb l’acabament del mes de març es va tancar el termini d’inscripcions al programa de bon comportament ambiental ‘Reduir, Reutilitzar i Reciclar’ 2022. Les xifres han estat positives, ja que s’ha augmentat en 38 domicilis els participants respecte al 2021. 187 dels habitatges que ja estaven inscrits l’any passat han volgut repetir i s’han tornat a apuntar. També es compta amb 89 nous domicilis participants, mentre que 51 dels que van participar-hi el 2021 no s’hi han sumat enguany.

En total, doncs, hi ha 267 inscrits al programa d’enguany. La novetat era que es podia fer la sol·licitud per unir-s’hi en línia, mitjançant un formulari web, i en total s’han comptabilitzat 39 sol·licituds online. La resta, 237, han estat presencials.

Des de finals de març ja s’estan fent les primeres inspeccions als domicilis i ja s’han realitzat una cinquantena d’informes. També han començat algunes activitats optatives que convaliden un dels punts de la targeta, com el taller de reciclatge de samarretes que es va fer recentment.

Recordem que el programa ‘Reduir, Reutilitzar, Reciclar’ vol fomentar la correcta separació i reciclatge dels residus urbans. Fins al 30 de novembre, els participants poden retornar la targeta que se’ls ha donat correctament omplerta a l’Ajuntament, amb els justificants de les accions realitzades. Al desembre d’aquest mateix any, un cop comprovat el correcte compliment de les accions de bon comportament de residus i previ pagament de la taxa, es procedirà a retornar a cada usuari la bonificació  en la taxa d’escombraries 2022, al número de compte que designi. Si s’ha acollit a les dues accions obligatòries, rebrà 30,50 €. Si, a més, n’ha complert tres d’optatives diferents, se li retornaran 66,50 €. Per tant, es pot arribar a pagar una taxa d’escombraries de només 99 €.