El dissabte 2 de juliol, en el marc dels actes del XIX Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes organitzat per l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana, quedarà inaugurada la ruta literària de Ripoll, fruit de la col·laboració del grup de recerca Textos Literaris Contemporanis de la UVic-UCC (TEXLICO), el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès (CERC) i l’Ajuntament del municipi. Les persones que estiguin interessades a seguir la ruta de manera guiada,  aquest mateix dissabte,  poden fer-ho sense inscripció prèvia. El punt de trobada és la plaça del Monestir a les 10 h.

Sota la batuta de Llorenç Soldevila, professor emèrit de la UVic-UCC, que farà de guia d’aquesta inauguració, el grup de recerca ha format aquest itinerari que ha quedat senyalitzat amb plaques informatives. A través de les plaques, els visitants poden ampliar la informació sobre el lloc i els textos mitjançant un codi QR que els adreça directament a la informació corresponent en el portal endrets.cat. El conjunt de textos escollits pel professor Soldevila conté testimonis de diferents èpoques i estils, com a reflex de la vida cultural i intel·lectual de la vila.

Ripoll obté així un nou motiu d’interès per al turisme literari i dona relleu a la seva vinculació amb escriptors i intel·lectuals al llarg del temps. La ruta, a més, té també una clara aplicació com a instrument educatiu perquè es pugui conèixer millor el municipi des de diferents nivells d’ensenyament. El grup de recerca TEXLICO, en la seva línia de Patrimoni Literari, ha treballat ja amb altres municipis de Catalunya, com ara Argentona, Balaguer o Roda de Ter, en el disseny i aplicació de propostes de turisme literari a través del portal endrets.cat.

L’Ajuntament està ultimant la informació pràctica sobre com fer la ruta.