Aquest diumenge, 21 de novembre, va tornar la gran cita de l’atletisme a Ripoll, la Mitja Marató, després d’un any de parèntesi per la Covid-19. I ho va fer amb un enorme èxit, amb més de 500 participants inscrits en les tres curses que en formaven part. La plaça del Monestir i la de l’Ajuntament es van omplir d’ambient festiu durant tot el matí, amb l’ús de la mascareta obligatori quan no es podia mantenir la distància interpersonal. Després de l’entrega dels darrers dorsals, a les 10 h del matí, iniciava la Mitja Marató i la cursa de 10 km Comte Guifré, i a les 10.15 h ho feia la prova de 5 km, la Bressol de Catalunya. Tot això amb l’animació dels tambors de Tramuntakada.

Els i les participants dels tres recorreguts van anar completant-los i anaven arribant a l’arc de fi de cursa, just davant del Monestir. Allà hi trobaven una càlida benvinguda per part del públic i de l’speaker Joan Costa, a més d’un ampli avituallament amb productes locals. Els vencedors de la prova de 21 km, que consistia en fer el recorregut entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i tornar, van ser Nan Oliveras, amb un temps d’una hora, 7 minuts i 43 segons; i Cristina Silva, amb un temps d’una hora, 16 minuts i 4 segons.

Passades les 12 h del migdia, es va fer la cerimònia del podi i entrega de trofeus a tots i totes els guanyadors/res, amb la presència de l’alcalde Jordi Munell, el regidor d’esports Josep Isern, el president del Consell Comarcal i regidor de l’Ajuntament de Ripoll Joaquim Colomer, i la regidora d’esports de Sant Joan de les Abadesses, Anna Soler. A banda del reconeixement als corredors més ràpids, es va viure un moment emotiu quan Casimiro Murillo va pujar al podi, ja que amb 91 anys segueix essent el corredor més veterà que participa a la prova, en el seu cas en la de 5 km. Els podis de les tres curses van ser els següents:

MITJA MARATÓ (21 km)

Masculí:

1r – Nan Oliveras

2n – Youssef Ez Zayati

3r – Xavi Tomassa

Femení:

1a – Cristina Silva

2a – Barbara Ramon

3a – Sílvia Segura

CURSA COMTE GUIFRÉ (10 km)

Masculí:

1r – Miki Solé

2n – Soufiane Amgar

3r – Rance Gimenez-Salinas

Femení:

1a – Aniria Mata

2a – Marisa Zapata

3a – Vinyet Bigordà

CURSA BRESSOL DE CATALUNYA (5 km)

Masculí:

1r – Aleix Fàbregas

2n – Adrià Marín

3r – Adrià Hernandez

Femení:

1a – Laura Pradell

2a – Caren Pena

3a – Laura Ramoneda

 

Podeu trobar les classificacions completes, a l’enllaç següent:

https://dsport.cat/ca/classificacions2.php?id_cursa=604

Curses infantils el dissabte

El dissabte, 20 de novembre, l’ambient d’atletisme ja es va començar a apoderar de Ripoll amb la disputa de les curses infantils del Consell Esportiu del Ripollès. A la Devesa del Pla, infants de 4 a 12 anys van completar diferents recorreguts adaptats a les seves edats. Es va decidir separar en dos dies les curses infantils de les dels adults per tal d’evitar aglomeracions.

Galeria de fotos de la Mitja Marató: https://photos.app.goo.gl/ga655za4U5yC4DuFA

Galeria de fotos de les curses infantils: https://photos.app.goo.gl/GfQ5UHdNyHkkMXRAA