La Generalitat publica les bases per sol·licitar ajuts per a l’adquisició de bateries per aprofitar l’electricitat solar que capten els sostres i terrats dels habitatges.

La Generalitat ha publicat les bases reguladores d’una línia d’ajuts per a la instal·lació de bateries que permetin convertir els sostres i terrats dels habitatges en la seva principal font d’energia. El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), destinarà 360.000 euros a facilitar que les famílies i comunitats de propietaris puguin instal·lar bateries d’ió-liti que emmagatzemin l’energia elèctrica que generin les plaques fotovoltaiques que hi estiguin associades.
La instal•lació de bateries maximitza l’aprofitament de l’electricitat que es pot generar als habitatges a partir de l’energia solar, ja que permet emmagatzemar-la i utilitzar-la en qualsevol altre moment, encara que no hi hagi Sol. Per això, i amb la voluntat que l’autoconsum es generalitzi a Catalunya, l’ICAEN atorgarà ajuts de fins al 70% del cost de la bateria i equips associats, amb un màxim de 5.000 euros per instal•lació.

La mesura està dirigida tant a particulars com a comunitats de propietaris, de manera que puguin aprofitar els terrats i els sostres dels seus habitatges per generar electricitat per a la seva llar o per a les zones comuns dels edificis. L’objectiu és que els ciutadans cada cop tinguin més capacitat per produir i gestionar la seva energia, que aquesta sigui d’origen renovable i que la generació d’energia estigui cada cop més distribuïda sobre el territori.

L’autoconsum és un dels eixos bàsics del nou model energètic més net, sostenible i democràtic que proposa per a Catalunya el Pacte Nacional per a la Transició Energètica. A més de dotar de més capacitat de decisió al ciutadà, la generació i consum d’energia al propi habitatge contribueix a incrementar l’eficiència energètica i integrar les energies renovables en el sistema elèctric, a reduir les emissions contaminants i a reduir la dependència energètica de Catalunya.

Podeu Consultar les Bases en el següent enllaç:
https://goo.gl/bvvAhQ

Si voleu conèixer quins Avantatges comporta aprofitar els sostres i teulades de les llars per generar energia seguiu el següent enllaç:

http://icaen.gencat.cat/ca/actualitat/campanyes/autoconsum-fotovoltaic/

 

2017-08-04T09:07:57+00:00 2 agost 2017|Actualitat Ajuntament|