A partir d’avui i fins diumenge totes les persones empadronades a Ripoll i majors d’edat, podran votar uns dels 4 projectes d’arquitectes de la vila, per una futura rehabilitació de l’edifici de la Torre, situat a la ctra. Barcelona.

L’objectiu és que aquesta finca es destini a un espai comunitari per activitats i s’està buscant finançament a través dels fons Next Generation (Fons europeus per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia, que incorpora una agenda d’inversions que es tradueix en diferents línies de subvencions).

Per tal que sigui un projecte local, primer s’ha convidat a tots els i les  arquitectes del municipi a presentar un projecte que compleixi les bases que la subvenció requereix. Entre les més destacables, s’ha de garantir que sigui un edifici de qualitat, d’alta eficiència energètica i descarbonitzat, en la línia amb els objectius de lluita contra el canvi climàtic.

Seguint amb la voluntat que els ripollesos i ripolleses siguin part d’aquest procés i per tal de  garantir la governança, els 4 projectes presentats, seran escollits per a la ciutadania ripollesa, a partir d’aquest procés participatiu que es portarà a terme coincidint amb la fira de les 40 Hores.

Els projectes estaran exposats al carrer Sant Pere (antiga òptica Garriga) a on es podrà votar l’opció escollida. També es podran consultar i votar els projectes en línia a https://ripoll.cat/projecte-la-torre/