Ripoll continua apostant per potenciar l’essència ramadera i  recupera  la subhasta de bestiar

El dia 15 d’octubre es celebrarà un cop més la tradicional Fira de Santa Teresa i la Fira Catalana de l’ovella, que es celebra a Ripoll des del 1843, i que apropa al visitant l’activitat agrícola i ramadera, especialment el bestiar de la raça ovina ripollesa.

A partir de les 9 del mati al pg. Sant Joan hi haurà el tradicional esmorzar de productes derivats del xai. Seguidament a les 9:30 al passeig Mestre Guich i a la plaça de l’Escorxador de Ripoll es podrà veure la mostra d’ unes trenta-cinc explotacions de bestiar oví, prioritàriament de raça ripollesa, provinents de la comarca però també d’altres zones de Catalunya. Mentre el jurat format per veterinaris i ramaders entre d’altres, puntuarà el millor marrà, lot d’ovelles, lot de xaies i el millor animal de la fira. Un any més hi haurà el concurs d’endevinar el pes d’un xai, que té una gran acollida entre el públic visitant, amb la merescuda recompensa del mateix xai pel que encerti amb el pes de l’animal.

El programa per l’edició d’enguany destaca la subhasta de bestiar que es recupera després d’uns anys sense celebrar-se, que es portarà a terme al pg. Sant Joan i en la que hi podrà participar qui ho vulgui. Es posaran a joc quatre lots de xaies de tres explotacions ramaderes, dues del Ripollès i una de l’Empordà. Al acabar la subhasta, al centre cívic Eudald Graells, es farà el repartiment de premis del concurs i obsequis als participants de la fira.

Durant tot el dia, al centre de la vila (Plaça Sant Eudald, Plaça Gran, Plaça de la Lira i al carrer Jacint Verdaguer), hi haurà la fira de productes artesanals, prioritzant els productes relacionats amb el xai i la ramaderia i altres de mercat tradicional.

PROGRAMA