Ahir va finalitzar la primera edició del curs de  premonitors i premonitores d’educació en el  lleure, organitzat per l’Ajuntament de Ripoll, concretament pel  Servei de Joventut de Ripoll i el Pla Educatiu d’Entorn. Aquesta formació permet a les persones  joves iniciar-se en aquest camp i tenir, així, més possibilitats en el món laboral.

El curs anava dirigit a joves d’entre 15 i 17 anys interessats a adquirir una formació inicial per a poder treballar, al costat de monitors diplomats, en el lleure infantil i juvenil en centres d’esplai, agrupaments, casals, colònies i d’altres activitats de lleure infantil i juvenil. En aquest cas hi ha participat un total de 12 persones joves de Ripoll, que han rebut una formació de 40 hores de durada, dividides en 20 hores de teoria i 20 de pràctiques.

La part teòrica ha estat  impartida  al Casal de Joves El Galliner a càrrec de l’escola Quiràlia, i s’han treballat aspectes centrats en els objectius educatius, la metodologia, la relació monitor-infant, la programació, el treball en grup i els jocs, entre d’altres. La part pràctica l’han assolit participant en les activitats d’estiu de l’Ajuntament de Ripoll (Estiu Actiu 2020) i al Casal d’estiu de l’Escola Ramon Surinyach.

El regidor de Joventut, Joan Maria Roig,  va assistir ahir a la clausura del curs, en la qual es va lliurar a cada participant un diploma que els acredita com a  premonitor/a de lleure i un  certificat de les pràctiques realitzades.

 

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/rufqEWxudzravdTZ8