Amb l’inici de la fase 3 de desescalada avui 15 de juny a  tota la regió sanitària de Girona (que inclou Ripoll) es flexibilitzen una mica més les restriccions imposades per a contenir la propagació del coronavirus.

Un dels canvis més significatius és la mobilitat lliure entre regions sanitàries en fase 3 que siguin contigües, sempre dins de Catalunya. Es tracta d’una mesura implementada pel govern de la Generalitat i que la setmana ja es va posar en pràctica a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

En el cas dels residents a la regió gironina es podrà accedir a la zona de la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu i l’Aran, si bé entre totes tres demarcacions es pot establir una connexió sense haver de passar per territoris que encara es trobin en fases anteriors a la 3.

Principals novetats de la fase 3:

  • Reunions de fins a 20 persones en domicilis particulars, a l’aire lliure o en establiments de restauració.
  • Es permet consumir a l’interior de bars i restaurants, també a la barra, sempre que no se superi el 50% de l’aforament.
  • Obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un 50% de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.⁣
  • Reobren discoteques i bars d’oci nocturn amb 33% d’aforament i altres restriccions.⁣
  • Quant a cultura, s’oferirà la possibilitat a cinemes, sales de concerts, teatres i espais similars d’obrir les  portes de nou amb un aforament màxim del 50% i amb seients preassignats.
  • En instal·lacions esportives i centres esportius s’augmenta l’aforament al 50% i, en el cas de les piscines per a ús esportiu, es manté el 30%.⁣
  • Les empreses podran començar a elaborar i posar a la pràctica protocols de reincorporació presencial per al seu personal, on hi hauran de constar mesures de seguretat i prevenció que s’adeqüin al nivell de risc de cada lloc de treball.
  • Ampliació considerable de la capacitat en casaments i cerimònies d’enterrament.

⁣És obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat quan no es pugui mantenir la distància de 2m.

Consulta el recull de preguntes i respostes freqüents sobre la fase 3

FAQ de butxaca 1

FAQ de butxaca 2

Cartell novetats sobre el desconfinament

Cartell resum fase 3

Més informació a canalsalut.gencat.cat/coronavirus