Exposicions viatgeres inaugura una nova mostra itinerant centrada en l’obra de l’artista Àlex Nogué

«Un tren en pot amagar un altre» és el nom amb què Àlex Nogué ha volgut batejar aquest projecte expositiu, escollit per protagonitzar la catorzena edició del cicle Exposicions Viatgeres.
L’artista ha pres com a títol de la proposta per a Exposicions Viatgeres d’enguany un rètol habitual a les estacions de tren franceses. Un train peut en cacher un autre, per explicar que una imatge pot contenir més del que veiem.
Fidel al seu fons pictòric, Àlex Nogué planteja aquesta reflexió a través de 90 imatges fotogràfiques de 20,5 cm X 30,5 cm de fragments de paisatge de la Vall d’en Bas, a sobre de les quals intervé amb pintura i amb la tècnica del collage. Aquest minuciós treball es completa amb dues obres singulars fetes amb fusta i llum i pensades perquè siguin reconegudes i viscudes per qui les mira (a causa de les grans dimensions d’aquestes obres, al llarg de la itinerància es valorarà a cada lloc si és o no factible muntar-les).
Amb aquesta exposició Àlex Nogué convida a l’espectador a apoderar-se novament de la seva mirada, a rescatar l’enigma que tenen les imatges; a redescobrir-les i a reconèixer-s’hi, a experimentar un exercici visual que el porti de nou a l’essència de l’emoció estètica.
Poques vegades ha tingut l’espectador l’oportunitat de formar part d’una manera tan directa de l’obra de l’artista. I és que, de fet, aquesta és una de les principals constants en l’art d’Àlex Nogué: oferir imatges que continguin alguna cosa que l’espectador es pugui emportar i li obri la ment.

La mostra es podrà veure al Museu Etnogràfic de Ripoll del 3 al 25 de febrer de 2018 amb els següents horaris:
Feiners: de 10 a 13,30 h i de 16 a 18 h
Diumenges i festius: de 10 a 14 h

2018-02-28T14:45:46+00:0031 gener 2018|Actualitat Ajuntament|