A partir de l’1 d’octubre l’exposició itinerant “Experiències Matemàtiques – Prohibit no tocar” del Museu de les Matemàtiques de Catalunya mmaca,  s’instal·larà a l’Església de Sant Pere de Ripoll fins al 17 de novembre de 2019.

“Experiències Matemàtiques – Prohibit no tocar”, és una mostra interactiva amb materials per manipular de diferents nivells de dificultat. Està pensada per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre els visitants. Es presenten petits reptes i es mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica que no requereixen coneixements específics previs. L’exposició estarà dividida en tres espais: Educació infantil + Cicle Inicial,  Cicle mitjà + Cicle Superior i Educació Secundària + Batxillerat i comptarà amb un servei de monitoratge.

De dilluns a divendres la mostra només estarà oberta als centres educatius de Ripoll i comarca, que han mostrat una gran acceptació amb l’exposició i per al moment ja hi ha més de 2400 alumnes apuntats. Els caps de setmana l’exposició estarà oberta al públic al general i no es descarta preparar visites guiades adreçades a famílies, adults i col·lectius específics.

El divendres dia 4 d’octubre a les 18 h es farà la conferència inaugural a càrrec d’Anton Aubanell, especialista en didàctica matemàtica. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al Servei Educatiu del Ripollès, al telèfon 972700918 o al correu crp-ripolles@xtec.cat