Un total de 10 joves finalitzen la formació d’Operador de Carretó Elevador i encaren la cerca de feina

Deu joves ripollesos majors de setze anys que no estaven vinculats a cap acció formativa ni laboral, han participat d’un itinerari ocupacional promogut pel Pla Educatiu d’Entorn (PEE), les regidories de Joventut i Educació de l’Ajuntament de Ripoll, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès (ADR) i el Consell Comarcal del Ripollès (CCR), en el marc dels tallers POEFE del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Ripoll.

Per poder dur a terme aquesta acció ha estat molt important el treball en xarxa previ dels diferents serveis. Aquest treball ha permès detectar les persones joves susceptibles de participar en la proposta ocupacional, conèixer els seus interessos i motivacions i acompanyar-los durant les diferents etapes del procés

L’itinerari iniciat a principis de maig ha constat de diferents fases. Una primera fase ha tingut lloc  al Casal de Joves El Galliner en el qual els participants han realitzat sessions d’orientació laboral en el marc del Programa Ubica’t de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès. En aquestes sessions s’han treballat temes com el mercat de treball i les seves característiques, la identificació de  competències transversals i l’objectiu professional o els recursos i canals per a la recerca de feina, entre d’altres.

La  segona fase ha estat la pràctica, en la qual els joves han realitzat  pràctiques d’operador de carretó elevador a la Unió d’Empresaris de la Construcció. I per últim una tercera part que ha constat d’una visita a l’empresa Casals Ventilació a Sant Joan de les Abadesses en la qual els joves s’han familiaritzat amb  el funcionament d’un magatzem i  les característiques del perfil laboral que hi treballen. Gràcies a les explicacions del gerent de l’empresa els joves han captat la importància dels coneixements tècnics i de les competències transversals,  en especial del treball en equip i  la predisposició a  l’aprenentatge, necessaris per poder treballar en un magatzem.

Tots els participants han superat  la prova teòrica i la pràctica amb èxit,  fet que els hi permet  poder treballar com a operari de carretons elevadors.

L’èxit d’aquesta proposta recau en adaptar la formació al perfil dels participants, que sigui adequada a la realitat del mercat de treball del Ripollès i en l’acompanyament personalitzat de l’equip format per l’Orientadora comunitària del PEE, L’Educador de carrer de l’Ajuntament de  Ripoll, de l’orientadora laboral de l’ADR i del Referent d’ocupació juvenil del CCR.