Enguany l’Ajuntament de Ripoll i l’ Unió de Botiguers ha repetit la campanya Ripoll, Flor i Color per tal de fomentar la participació de la ciutadania a fi que Ripoll llueixi uns balcons, finestres i jardins ben florits.

Una de les accions més esperades per part de la ciutadania son els vals de descompte per poder comprar flors, a preus reduïts, a les 4 floristeries de la vila. Aquests vals es podien trobar a qualsevol dels establiments comercials i/o de serveis de Ripoll. D’entrada se’n van posar a la venda 1250, però degut de la bona acollida per part dels ripollesos, el nombre s’ha ampliat fins a 1609.

Al voltant de la campanya s’han dut a terme altres activitats, algunes amb gran èxit, com la del taller que va ensenyar com plantar una flor, dirigit per les floristes de Ripoll i adreçat als nens de primària de les escoles de la vila. El resultat va ser que les torratxes del passeig del Ferro van quedar ben florides. Adreçat al públic adult es va repetir el taller de papiroflexia, en el que van participar unes 15 persones que van aprendre com treballar el paper amb motius florals. Una altra acció destacada d’enguany és la formació que es va proporcionar als botiguers i botigueres de la vila per aprendre a decorar els aparadors dels seus comerços amb una temàtica floral.

Aprofitem també per recordar que l’any passat, dins el projecte Viles Florides, Ripoll va rebre tres flors d’Honor, una molt bona distinció sent el segon any que es presentava. El proper dia 7 de juny es rebrà la visita del jurat per puntuar la vila, tenint en compte aspectes com l’ornamentació, la protecció dels espais verds, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils i la sostenibilitat mediambiental entre d’altres.