Del 30 de juny al 30 de juliol 17 noies i nois de 15 a  17 anys participen en la segona edició del curs de  premonitors i premonitores d’educació en el  lleure, organitzat per l’Ajuntament de Ripoll, concretament pel  Servei de Joventut de Ripoll i el Pla Educatiu d’Entorn. Aquesta formació permet a les persones  joves iniciar-se en aquest camp i tenir, així, més possibilitats en el món laboral.

La realització d’aquest curs permet adquirir una formació inicial per a poder treballar, al costat de monitors diplomats, en el lleure infantil i juvenil en centres d’esplai, agrupaments, casals, colònies i d’altres activitats de lleure infantil i juvenil. Consta de 40 hores de durada, dividides en 20 hores de teoria i 20 de pràctiques. Les 5 sessions de teoria s’han fet al Casal de Joves El Galliner i la part pràctica participant  en les activitats municipals de l’Estiu Actiu (Esplai d’estiu, Casal CreActiu i Casal esportiu). La part teòrica ha estat a càrrec de l’escola Quiràlia, i s’han treballat aspectes centrats en la figura del premonitor, els objectius educatius, la metodologia, l’expressió i les habilitats comunicatives,  la relació monitor – infant, la programació, el treball en grup i els jocs, entre d’altres.

El regidor de Joventut, Joan Maria Roig, va visitar els joves l’últim dia de formació teòrica i els va fer entrega d’ un diploma que els acredita com a  premonitor/a de lleure i un  certificat de les pràctiques realitzades.

Imatges https://photos.app.goo.gl/2gZBnxq7wNNB7Uym6