Des d’avui totes les regions sanitàries de Catalunya formen  una única unitat territorial i la ciutadania es pot moure lliurement sense restriccions.

Quins són els canvis?

Bàsicament, en aquests moments en la fase 3 s’eliminen les franges horàries, les trobades, les reunions es poden fer fins a un màxim de 20 persones i la mobilitat es permet per totes les regions sanitàries.

En els comerços no hi ha límit de superfície, permet un 50% de l’aforament i només 1 client si no es poden mantenir els 2 metres de distància. Els mercats ambulants passen al 50% de les parades.

Als centres comercials poden obrir més zones i la capacitat d’aforament seguint el mateix criteri que els establiments del carrer.

En la restauració es permet el consum dins del local en taula fins al 50% de l’aforament i el 75% de la Terrassa. A la barra es permet si es permet la distància dels 2 mestres entre les persones.

Poden obrir les discoteques a 1/3 de la capacitat i la pista de ball o similar queda limitada per a taules però no per ballar.

Els hotels poden obrir zones comunes fins al 50% de l’aforament i les activitats a l’aire lliure amb un màxim de 20 persones i amb els 2 metres de seguretat de distància física.

En altres aspectes, al transport públic es podran ocupar tots els seients; les activitats en grups a la natura es podran fer amb un màxim de 30 persones; els cinemes, teatres i altres recintes d’oci i culturals es permet un aforament fins al 50%.

I en diferents espais i celebracions s’amplia l’assistència: els llocs de culte, màxim el 75%; cerimònies i celebracions,150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats; vetlles i enterraments, 75 a l’aire lliure i 25 en espais tancats.

El diumenge 21 de juny finalitza l’estat d’alarma i el dilluns 22 es passa a l’anomenada “nova normalitat“, que gestionarà el Govern de la Generalitat.