Aquest estiu el Museu Etnogràfic de Ripoll ofereix diverses activitats per fer sol, en parella, en grup o en família, amb propostes per a totes les edats. Durant aquests mesos augmenta la programació de visites guiades per conèixer la Farga Palau, l’Scriptorium i el mateix Museu. El mes d’agost serà quan hi haurà més moviment, amb visites de dimarts a dissabte. Els dies, horaris i compra d’entrades es podran trobar a la web del Museu.

A banda de les visites guiades, que també són aptes per als més petits, amb l’entrada al Museu s’ofereixen diferents opcions familiars:

  • Gimcana ‘Busca’m al Museu‘: Necessitem ajuda per buscar els nous intrusos que s’ha amagat a les vitrines.
  • Joc ‘Missió Muet‘: Les peces del Museu estan en perill i caldrà ajudar a la nostra mascota a resoldre un seguit de missions.
  • Taller ‘Fem un xai‘: A partir de la silueta d’una ovella, vesteix-la cobrint-la amb llana de veritat i pinta-la com vulguis, però sobretot, sense oblidar les pigues que caracteritzen a l’ovella ripollesa.

I finalment, també es podran visitar les exposicions temporals de “Josep Ricart Rial. Entre altres coses: la llum segons J.W. Turner” (fins al 10 de juliol) i “El camp d’elles” (del 15 de juliol al 4 de setembre).

Recordar que la visita lliure pel Museu Etnogràfic, es pot fer amb una audioguia utilitzant el propi dispositiu mòbil, que acompanya al visitant durant tot el recorregut, permetent descobrir la seva història i les curiositats d’alguns dels objectes exposats. L’audioguia s’ofereix en català, castellà, anglès i francès, i també hi ha la signoguia adaptada en Llengua de Signes Catalana. També es disposa d’un text introductori del Museu en braille per a persones invidents.

Trobareu tota la informació ampliada i actualitzada a la web del Museu.